De Meeuwen Competitie
tabletDe Meeuwengroep bestaat uit enkele tientallen lopers en loopsters uit Volendam-Edam en omstreken.

Gedurende de maanden oktober tot februari houden we een onderlinge competitie van 12 wedstrijden, voornamelijk in bos en duin, maar ook o.a. bij A.V. Edam, Monnickendam, het Twiske en Hoorn.

Via een puntentelling komen we tot diverse tussenstanden en een eindklassement, waarna op de afsluitende bijeenkomst de diverse prijzen worden uitgereikt, men bladert in een boekwerk waarin alle verslagen van de wedstrijden zijn te vinden, plus vele foto’s en er wordt vooral gezellig nageboomd.

De Meeuwen vallen bij hun wedstrijden op allerlei manieren op, met name door hun shirt. Dat is van verre te zien, wat vooral van belang is tijden de wedstrijdjes. Iedereen mag een Meeuwen inhalen, behalve een mede-Meeuw, want dat scheelt punten!

Alle kleding, maar ook de prijzen en de hapjes op de afsluitende bijeenkomst, worden mogelijk gemaakt door de bijdrage van onze sponsors, waarvoor onze grote dank.

Aan de finish staat reeds jaren onze rots in de branding, Bart Kes. Hij staat bij de finish en noteert de namen van de binnenkomende Meeuwen. Daar spelen zich taferelen af die doen denken aan zeer boze voetballers.

Er is geen bestuur, we hebben geen vergaderingen en er is nooit ruzie. Wel de nodige humor!